Tuesday, May 8, 2018

Super Crocchè! The Crocchè of champions!


Ricetta

500 g di patate
500 g di carne macinata
9 fette di emmantal
25 cl di vino rosso
30 g di farina
sale e pepe
2 carote
1 cipolla
1 uovo


In una padella, saltare della carta macinata con le carote, le cipolle il sale.  Aggiungere il vino rosse e mescolare di nuovo.

Schiacciare le patate cotte con l’uovo, poi stendere un cucchiaio del composto in una ciotola ricoperta di pellicola trasparente.

Appiattire il composto per offendere la forma della ciotolina, poi aggiungere un cucchiaio di carne e richiudere bene la pellicola.

Una volta formare lle polpette, passarle nella farina, poi friggerle.

In un piatto, posizionare le polpette una di fianco all’altra ed aggiungere una fetta di emmental su ogni polpetta. 


Infornare 15 minuti a 180ºC e gustare. 





Sorry about the recipe in Italian.  I looked up some of the words I didn't know and saw a video that when with the recipe. I made a series of pictures to show how it's made. Mashed potatoes are mixed with an egg, then pressed into a plastic lined bowl.  After it is mashed into a layer, filling of beef, carrots, onion and red wine are added in.  It is molded into a ball, rolled in flour and fried. Then it is topped with a good quality of Swiss cheese (emmental) and baked at 350 for 15 minutes.  I served it on a bed of leftover filling and just in case it was not fattening enough, I made some béchamel  to pour over the top of it. 
  OOPS looks like it didn't post. Look for it at Chefclub Italia or at my facebook page . I retyped the recipe and posted it here. I hope I didn't misspell anything. 










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